11.03.2022., 10:58
|
|
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Autor estugarda
Graviranje pokvari kompoziciju. Ducky ONE 3, prema onome što sam vidio, ima lijepu i čistu tipografiju, dosta dobro kompozicijski uravnoteženu (ne savršeno). Moj plan je nabaviti tipkovnicu koju ću koristiti barem 10 godina. Gledat ću je svaki dan 10ak sati. Mora izgledati dobro. Ne smije mi ići na živce neuravnotežena kompozicija tipki na kojima su gravirani dijakritički znakovi. To je možda malo i profesionalna deformacija...
RGB mi ne treba. Čak mi i smeta. Ali trebam pozadinsko osvjetljenje. Idealno bi bilo da je neutralno bijelo i da se može stupnjevito podesiti.
Dakle da moram, radije bih uzeo US layout i ostavio ga tako, nego na postojeći cap gravirao nešto što će izgledati krivo.
Najčešće najbolje izgleda baš ANSI US layout, jer je tako dizajnirano, ali naviknut sam na ISO. Jedno kratko vrijeme sam koristio DE layout na nekom starom Cherry-u (bila zapravo dobra tipkovnica), i užasno me nerviralo što nije bilo naših dijakritičkih znakova. Nije da nisam znao pisati, ali nisam uspijevao svaki put podsvijesno, nego sam morao često razmišljati gdje je što. Zato bih radije HR layout.
|
Ovo, to zaboravi. Ne postoji vise elektronika kao IBM model M i ostale, danasnje tipkuse ce jaaaako rijetko izdrzati 10g, a ti ces se naviknuti na znakove. Po meni je bitnije da imas kvalitetniji uredaj od tog sto je Č malo vise gore u kutu 
|
|
|