Citiraj:
Autor VMik
Pozdrav svima, Mi9T polako odumire (ustvari me samo svrbe pare i hoću nešto novo, a i pun mi kurac MIUI-a  ), i gledam 1+ Nord 2 i Realme GT Neo2 - e sad, Nord 2 mi se sviđa radi dosta solidne kamere, no brine me MediaTek.
Možda sam zapeo u 2016. što se tiče mišljenja o MediaTeku, no kakva su iskustva s ovim SoC što se tiče baterije, pregrijavanja, problema s GPS, mobile data itd?
Realme mi se čini kao odličan mobitel također, al' ipak me kamera na Nord2 više privlači.
Ako imate još kakve prijedloge u tom cijenovnom rangu, slobodno predložite (Samo da nije Xiaomi)
EDIT: Također, kakav je RealmeUI, recimo naspram MIUI 12? Koliko bloatwarea, koliko je stabilan?
|
Što se tiče novijih Mediatekovih čipova, ne moraš se uopće brinuti. U zadnjih godinu-dvije MTK radi odlične čipove, brze i efikasne. Iako neki govore da im sigurnosna strana nije na nivou jednog Snapdragona ili Exynosa, ja se nebi oko toga brinuo previše...
Što se tiče Realme-ovog UI-a, meni je osobno puno draži nego Miui, stabilan i brz s dosta načina prilagodbe a opet ne prenatrpan... Sličan One+ UI-u. S druge strane kamera mu nije baš jača strana, bolje bi prošao s One+...
Pogledaj još S21FE, znam da je cijenovno drugi rang ali ne znam što bi ti još preporučio... S njim ćeš sigurno dobiti odličnu kameru, najbrži hardware, 5god softverske podrške te nešto slabiju bateriju od ova dva gore... Na njuškalu se može naći za skoro 1000kn manje nego u trgovini pa uzmi i to u obzir ako imaš cash. Na kraju moraš sam odlučiti što ti je najbitnije