View Single Post
Staro 06.03.2022., 19:58   #592
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor henri_007 Pregled postova
Ali nećeš generalizirati? Ja i dalje kažem da mi HRT ima najlošiji program (ako ne računamo Laudato i ostale noname kuće ) Čisto stvar osobnih preferencija

Lijepo to zvuči u teoriji ali realnost je da kao član hrvatskog društva uključen u nacionalnu stvarnost plaćaš partijski aparat i dobivaš režimski sadržaj poput uspješnice General. Evo starno se ne mogu sjetiti nekakve relevantne umjetnosti na HRTu (osim ako ples sa zvijezdama i zvijezde pjevaju ne ubrajaš u to? )

Uostalom, ako se oni financiraju iz tog nametnutog poreza čemu reklamni sadržaj?
Pa o teoriji je i riječ - to su razlozi zašto je zakonodavac uredio prikupljanje tog davanja, u ime HRT-a. U principu, praktički identično kao i u ostalim zemljama europske pravne stečevine. Razlog za postojanje izuzetaka, tj. onih koji ne plaćaju pristojbu, je vjerojatno pitanje neke pravne terminologije - slično onome sa računalima koje "mogu primati program" - kao i pitanje cenzusa po kojem se ona skuplja (kućanstvo, odnosno pravna osoba).

Navedeni General je sigurno vrlo loše potrošen budžet, a za to imaš službe za korisnike i slične oblike pritiska, pa mi se čini da je to efikasniji način prosvjeda ako nisi zadovoljan s uslugom (iako ona nije komercijalna). s druge strane vidio sam na jednom drugom forumu da je srpska televizija totalno iskopirala HRTov dnevnik, što bi bilo ono tipa ulaganje u jačanje industrije i slično a to je isto uobičajen razlog za potpore nekom gospodarskom sektoru.....Da ne velim da na komercijalnim kanalima nema baš ništa ozbiljnije, možda Provjereno, a dramske serije su im debilana totalna....

Uglavnom, to je u principu kontekst onog što se zove "civilno društvo", pogotovo što se tiče "malih" jezika i nacija....bez toga možeš računat da ćeš na internetu i servisima naći neki ozbiljniji ili vrijedniji sadržaj, al on će bit (ako nije engleski) na francuskom, danskom ili nekom sličnom jeziku - i gotovo bez svake sumnje isto tako financiran ili sufinanciran od strane matične države
jean luc je offline   Reply With Quote