za pppoe sam u switch tabeli taggao određeni vlan (kad sam to trebao koristiti, npr kad mi je openwrt bio instaliran na dsl modem). iako da, tada se interfejs zvao dsl.86 čini mi se.
probat ću prvo pppoe ostavit ovako (ali tagged umjesto untagged) i proslijediti ostali tagirani promet u lan, ali moram ostaviti vlan1 untagged na tom portu jer moram progurati i tagirani i netagirani promet po istom kabelu. neću moći fizički spojiti hex i technicolor (kad mi stigne raisecom), jer će technicolor biti na drugoj lokaciji. ako ne bude radilo kako sam si zamislio, jednostavno će biti offline i neće biti voipa na lokaciji, jebiga.
na drugom routeru mi to radi (guram tagirani promet za ap-ove po istom portu gdje ide i običan netagirani promet - i to radi bez greške)
ovo drugo, vidio sam da su sa v21 promijenili mrežu i da sad koriste dsa, tako da sam odustao od toga i na oba routera vratio v19 i tako će biti do daljnjega.
nisam se uspio snać, stvari koje su mi jednostavne do 21, na 21 nisam mogao nikako složiti i nema potrebe da se mičem sa v19.
ps - nije mi palo na pamet da technicolor možda neće htjet uopće raditi ako nije optički kabel uštekan u njega... ima wan port i ima wan failover u opcijama, ali pitanje je sad da li taj wan failover podrazumijeva ethernet alternativu optici, ili očekuje na wan portu nešto sasvim deseto. i da li uopće to očekuje na wan portu ili očekuje 4g usb stick.