View Single Post
Staro 05.03.2022., 20:07   #5240
Blagus
Premium

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ovdje me zanima u praksi.
znam brojeve, poanta je kako to openwrt interpretira.
ovdje nije taggano jer još uvijek mi pppoe ide preko technicolora. bit će tagano kad prebacim na raisecom.
jedino mislim da ovo nije dovoljno nego moram još kreirati 2 nova interface-a koji će se kačiti na wan port, svaki sa svojim vlan tagom, i natjerati router da ih proslijedi dalje u mrežu bez modifikacija.
ili ne moram kreirati nove interfejse nego još taggam izlazni lan port sa istim tagom, pa promet "procuri" bez da radim interfejs.

treba mi netko tko je ovo slagao. a nedavno je jedan forumaš upravo to radio, dignuo je openwrt na hex S i napravio upravo ovo šta meni treba.
Nisam baš radio to što tebi treba, ali mogu pomoći: za internet, Raisecom uštekaj u WAN port i napravi PPPoE konekciju kojoj ručno za device upišeš wan.100 (format je ime_porta.VLAN). Na ovom ekranu gdje podešavaš VLAN tagove ništa ne diraš.

Nisam siguran kako dalje proslijediti VLAN-ove prema HT-ovom ruteru jer nikad nisam imao potrebe za tim, ali vjerojatno bi radilo da izbaciš npr. LAN 4 iz VLAN-a 1 (postaviš off), i postaviš tagged 101 i 103 na LAN 4 i WAN. VLAN 100 ti ne treba u toj tablici jer si ga taggirao na PPPoE interfaceu. A HT-ov ruter onda ide u LAN 4.

Također vodi računa o tome da jednom kad za tvoj ruter OpenWrt pređe na DSA, nestat će cijeli Switch tab i taj ekran s postavkama VLAN-ova i drugačije će se konfigurirati. Na Mikrotiku hex S je to već aktualno.

Zadnje izmijenjeno od: Blagus. 05.03.2022. u 20:13.
Blagus je offline   Reply With Quote