Tema: Koji UPS
View Single Post
Staro 05.03.2022., 17:13   #362
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Stress testirao sam ovog CP-a, pali gasi na sklopku i nece pa nece da umre. Fuck it!
Ok, zajebao sam se jer sam bio skrt istresti okruglih soma eura za NAS+UPS kombo. Prvi izbor mi je bio SMT750I koji je tada bio nemalih 2500+ kn. Danas ga kod nas vise i nema za naci osim u Telebitu (prije 4mj. sam ga pikirao u Futuri).
Sada, prije nego istresem tih 2500-3000 kn, imam i par pitanja poucen ovim failom od CP-a. Sad mi vise nije tako svejedno.

- je li moguce da je taj UPS lezao na nekoj polici godinama pa da zato baterija sere zbog starosti? Se to uopce smatra starom baterijom, UPS koji lezi i nista ne radi? UPS je stigao s baterijom punom oko 50-60%.
- je li kupovina UPS-a zapravo lutrija sto ces dobiti ili to ne igra ulogu kod olovnih baterija ili skupljih modela koji imaju vanjski/fizicki battery connector (mogucnost iskapcanja baterije dok leze na polici)?
- ili je sve ovo samo rezultat tvornickog peha i nemam o cemu brinuti kod nabavke sljedeceg UPS-a, nego samo reklamirati ovog i prst u uho s nabavkom kvalitetnijeg?
Kao sto se moze pretpostaviti, UPS mi jako igra ulogu zbog NAS-a i nemam izbora nego povecati ulog i uzeti nesto drugo. Cifra do koje bi isao je 3000kn i oko 500W. Realno, nemam potrebu za vise od toga. Obavezno mora biti fanless u idleu/standbyju, to ne mogu dovoljno naglasiti! Za te pare mora obavezno imati mogucnost jednostavne promjene baterije.
Onda, SMT750I ili ima nesto pametnije od toga?

Hmmm, upravo naletio na OVO.
TLDR: Lik kaže da CyberPower koristi nekakvo "žuto ljepilo" koje vremenom postaje korozivno i provodi struju, što kasnije stvara probleme.

Mada, sve si mislim, mišljenja su svakakva, bilo za APC bilo za CyberPower, ima ih i pozitivnih i negativnih... ali da za CyberPower nalazim više negativnih kritika nego za APC, definitivno ih nalazim...

Za taj tvoj CyberPower VP1000ELCD sam bio 99% siguran da ga kupujem, sve dok nisi spomenuo problem koji ti se pojavio :/

Svejedno mi je nekako taj iznos kojeg spominješ (2500-3000 kn) puno previše za dati kada će taj UPS služiti za slabije potrošače (slabiji NAS, router + eventualno slabi PC). Po tome onda nekako ispada da je sve ispod tog iznosa "kvarljiva" roba i da ne valja... nekako mi je lakše povjerovati u ideju da je UPS (baterija) stajala negdje na skladištu pa da je uređaj isporučen "pokvaren"...

Upravo pikiram da bi uzeo APC BX750MI - iako se on ne nalazi na popisu kompatibilnih sa NAS-om kojeg planiram kupiti (Synology DS920+ ili QNAP TS-453D). A OVDJE sam čitao da je kompatibilan sa Synologyjem, a OVDJE piše da je kompatibilan sa uređajima iz BX serije (BX700U, BX800U, BX1100U, BX1400U).
A njih mislim da su zamijenili ovi noviji: BX750MI, BX950MI, BX1200MI, BX1600MI.
Tako da, trebali bi biti kompatibilni.
Nadam se da nisam negdje nešto krivo shvatio

OVDJE lik kaže da ima dobru ventilaciju: "... in comparison with some older models, this is very well vented (ventilated)"
A OVDJE kaže da je skoro pa nečujan: "another nice thing about it, beside the buzzer that can be silenced, it's a really nice unit as it doesn't have any kind of noise, it doesn't have the air cooler,..., it doesn't make noise. Also, the transformer is very well in case, it doesn't have that annoying hum that some older models had... this one almost makes no noise."

Istina, priča o jačem modelu (BX1200MI), ali to je ista serija.

Tako da, mislim da bi taj APC BX750MI mogao biti ok uređaj za ovo što mi treba, i možda ono što ti tražiš. Osim naravno ako se ide na čistu sinusoidu za one pare koje si spomenuo gore.

Ne znam, nadam se da nisam nešto važno zaboravio dok sam proučavao danas za UPS
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote