Znači razbili smo ssh junf, odlično!
A za ovo drugo pitanje ćeš trebati nekoga tko je slagao WD NAS-ove, ja ih nisam nikad koristio. Ili proguglati malo best practices.
Ovako, iz glave i teoretski, trebali bi ti biti sasvim dovoljni tabovi Users i Shares.
Moraš složiti "na papiru" strukturu foldera i korisnika i tko čemu može pristupati. Hoće li svaki korisnik imati jedan Home folder i samo u njemu imati potpunu kontrolu i raditi što želi. Ili pak želiš imati strukturu foldera i sadržaja, a onda dostupnost postojećeg sadržaja o(ne)mogućiti pojedinim korisnicima. Prva metoda je vrlo jednostavna, druga traži žongliranje s permissionima i to se može pretvoriti u noćnu moru na duže staze (pogubiš se u praćenju tko ima pristup čemu).
Ti kao admin:
Definiraj svakom korisniku username/password.
U Sharesu napravi korisnicima njihov Home folder, neku polazišnu točku, i neka imaju pristup samo njemu (za početak).
Mountaj network drive na njihovom kompu. Komp mora biti na Zerotier mreži. Na Zerotier webu daj WD-u fiksni IP. Taj Zerotier IP koristiš za mountanje network drivea.
Kada te pita login, unosiš njihov user/pass. Ako si sve dobro posložio, korisnik će imati pristup samo svom Home foldleru.
Kasnije širiš permissione... Možeš šarati po folderima, možeš stavljati korisnike u grupe i onda dijeliti permissione po grupama. To je malo lakši pristup imho. Dosta široka tema, nema točnog pristupa pa ćeš se morati malo poigrati.
Tab Cloud Access je po meni nepotreban. Barem tako mi izgleda, jer sa Zerotierom ti si napravio svoj "cloud" i možeš direkno pristupati Shares folderima.
Kao što rekoh, sa WD-ima nisam radio pa ti ne mogu dati točnije upute, ali imam Synology NAS pa mi je poznata problematika.