Tema: Koji UPS
View Single Post
Staro 03.03.2022., 09:27   #344
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Hmmm, sada sam malo gledao, pa...

Koliko kužim, razlika je ako se IZA UPS-a koristi:
1. obična produžna letvica - koje se mogu kupiti za 20-50 kn
2. letvica sa prenaponskom zaštitom - tipa APC PM8-GR
3. power distribution unit

Mislim da se prva dva ne preporučaju.

Kako na ovom linku kojeg si postao kažu: "we recommend using Power Distribution Units".

Pa eventualno za IZA UPS-a uzeti nešto ovako:
1. NaviaTec 10” 4x Schuko Power Distribution Unit 1U
2. NaviaTec 7 Outlet Power Distribution Unit 5x Schuko 2x IEC C13

Onda bi to bilo po nekim "pravilima".

A vezano za surge protector PRIJE UPS-a - sa istog linka:

"Plugging your UPS into a surge protector may cause the UPS to go to battery often when it normally should remain online. This is because other, more powerful equipment may draw necessary voltage away from the UPS which it requires to remain online."
>> to mi ima smisla ako u taj isti surge protector strip uštekamo još neke (jače) potrošače. Ako bi taj isti surge protection strip koristio SAMO za UPS, mislim da onda to ne drži vodu.

"In addition, it may compromise the ground connection which the UPS needs in order to provide adequate surge protection. All APC Back-UPS and Smart-UPS products provide proper surge suppression for power lines without the need of additional protection."
>> to mi ima smisla jedino ako je UPS ima više džula nego letvica. Right?

I zadnje: "If, after taking into consideration this knowledge base document, you choose to use an APC brand surge protector in conjunction with your APC brand UPS, your warranty and Equipment Protection Policy will be maintained."
>> ne bi jamstvo bilo valjano da situacija letvica

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Razmisljao sam i o C13/C14 konektorima jer sam planirao pripremiti letve prije nabavke UPS-a, ali sam na kraju odlucio za shuko model. Bacio sam sve potrosnje uredjaja i layout produznih letvi na papir i skuzio da mi realno trebaju samo 2 uticnice na UPS-u, a 4 su vise nego dovoljne. Koristim 2 produzne letve s kojima pokrivam dnevni boravak. Ostaju mi 2 uticnice na UPS-u - u jednu sam ubo NAS, u drugu PC.
UPS mi je direktno ustekan u zid, nisam stavljao nista ispred njega. Znam samo da iza UPS-a nije preporucljivo stavljati letve sa zastitom. Nemam pojma kakva je situacija s letvama ispred UPS-a.
NAS je DS220+. Mislim da taj moj Cyberpower nije na podrzanoj sluzbenoj listi, ali su ljudi po netu pisali da radi - i mogu potvrditi da radi. Za QNAP ne znam.
Hvala za NAS info
A ovo kad spominješ letve, one su ti uštekane direktno u zid, ako sam dobro shvatio, a ne u UPS? Ili su ti letvice, uštekane u UPS, tj. sva oprema ide preko UPS-a?
Nemam ništa protiv toga jer, realno, kada ćeš iz UPS-a izvlačiti maximalan load - nikad.
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote