View Single Post
Staro 16.03.2003., 20:19   #18
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
ranting :)

Bilokakav pravi 2.0, 2.1 ili 5.1 sustav (dakle pojacalo + pravi monitori/hifi zvucnici) dere komp sustav kakav god on bio.

Osobno imam doma slijedece:

Marantz SR4300 (6.1 reciever, 5.1x85w @ 8 ohma)
L&R - Bowers & Wilkins DM602S2
Sr L&R - Bowers & Wilkins DM303
C - Sony neki (uskoro B&W LCR600)
SW - nista jos (B&W ASW300 uskoro)
- sve spojeno spdifom sa zvucne na pojacalo.

Ta kombinacija naravno dere sve komp sustave. Poslusao sam kod frenda onaj SOundworks (mislim da je to) koji ima satelite od 70W... mislim da kosta oko 3500 kn.... Ne zvuci ni PRIBLIZNO kvalitetno. Nema to VEZE s pravim home theater iskustvom.

Prije sam imao komp spojen na sony liniju, i to je bilo odlicno za stereo, a prije Sony linije komp zvucnike za 700 kn... 2.1 (2-3 tjedna sve skupa)... I ti zvucnici sa subom su zvucali dosta losije od pravih drvenih sony zvucnika od linije. Tako da od tada ne vjerujem nikakvim komp zvucnicima, pogotovo nicemu ispod 1000 kn. Ne kazem da ne valjaju, nego meni takav zvuk ne pase ni najmanje.

Kolko para tolko muzike. Sateliti od 10ak W mogu trest sobu, al' JAKO MALU. I kad se naloze iznad 70% ukupne snage, obicno zvuk odlazi kvragu. Ako imas malu sobu, za gledanje filmova (ne i muziku, barem ne u punoj kvaliteti) ce ti bit odlican neki mali sustav za 1500njak kuna). Ukoliko je soba veca, razmisli o onim non-comp sustavima s DVDom koji se prodaju za 3-6000 kn, to vec zvuci na nesto...

Eto tolko...