Citiraj:
Originally posted by panorama
Uz dužno poštovanje tvog znanja o računalima, uzmi u obzir da na ovom forumu većina učesnika želi nešto naučiti. Ako možeš pomoći savjetom, ti pomozi a intelektualne eskapade pokušaj ostvariti negdje drugdje.
|
mislim fakat, kakva ja ovo pak intelektualna eskapada...nije joj mogao bolje pomoći nego da joj sugerira Tex. jebi ga kad je samozatajan i suzdržan pa joj nije objasnio o čemu se tu radi
dakle, blondie (a i ostali), word koristi za pisanje oglasa i čitanje *.doc file-ova, a ako si hoćeš olakšati život, za pisanje BILO kakvog iole ozbiljnijeg teksta koristi LaTex (pogotovo ako on sadrži formule)
to je tekstualni editor u kojem postoje određena pravila pisanja koja se ispočetka čine grozomornima, ali ih 90% pohvataš za sat vremena korištenja (koliko u principu dnevno potrošiš da natjeraš word da ti napravi ono kaj ti hoćeš, a ne ono kaj su programeri mislili da ćeš ti htjeti)
za razliku od worda, on nije what-you-see-is-what-you-get, ali je vremenski razmak između unosa teksta i izgleda toga na monitoru udaljen otprilike 3 sekunde (nekad duže ako koristiš puno slika)
net je prepun uvoda, tutoriala, već gotovih sekvenci...uglavnom, nemreš biti na suhom nikada
i da, LaTex je besplatan
možda se buba udostoji pa me nadopuni