View Single Post
Staro 20.02.2022., 12:23   #12922
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Sbullet Pregled postova
Da, opcija odabira porta je skrivena i uspio sam to rješiti i sad radi u bridge modu na jednom portu.
Ali naravno vanjska IP adresa nije ista na fritzu i na mojem routeru. Zvao sam SZK i tražio da stave 2 vanjske IP adrese. Odgovor je bio da je to nemoguće.
Nikada ti IP adrese neće biti iste jer jednu preuzme Fritz, a drugu tvoji ruter.
Kod nekih to radi odmah, ja sam imao problema jer je u sustavu bilo da se dodjeljuje samo jedna IP adresa koju je naravno uvije prvo preuzeo fritz.

U počecima docsis 3.1 pojma nisu imali da to tako radi i da će za ljude s fritzom koji žele bridge morati dodjeljivati dvije javne IP adrese - što njima naravno ne odgovara.

Tako da fritz radi svoje (možeš s njega na net, ako ostaviš wifi spajati se normalno) dok će tvoj ruter po želji raditi ostalo putem svoje vanjske IP adrese.

Ja sam uspio dobiti nekog suvislog u tehničkoj podršci i nakon kraćeg vremen a objašnjavanja oba dvoje smo shvatili problem s IP adresama i nakon riješavanja s njihove strane sve je proradilo za par minuta.
madox je offline   Reply With Quote