Nebih kupovao Garmin sat zbog mapa. Na Fenix 6, koristenje mape je bilo muka jezova. Sporo i nezgrapno sa tipkama, gore nego nekad davno na Nokijama sa Symbianom. Ponukan tvojim pitanjem probao sam danas na Fenix 7 i bolje je zbog touch screena, responzivnije, double tap - zoom, prsom se navigira po karti i brzo se iscrtava. Cak sam probao i navigaciju i onako, radi. Al' te Garmin karte su meni blago receno ruzne. Cak sam probao njihov cycle computer Edge. Isto ima touch screen al' svejedno je to bilo prelose u odnosu na Google maps. Kad idem u nepoznato, stavim staru, malu Moto G na bike, tether na mobitel ili skinem mape i radi puno bolje od Garmina. Garmin nije znao ni navigirati kako treba a rerouting je SF.
Epix 2 je dobar sat sa solidnim battery life za AMOLED. Barem da ima solar pa da makar malo pogura taj batery life. Fenix 7 solar ce za 1 sat imati punih 6 dana na jednom punjenju. Od toga 7:21 GPS outdoor, dakle skupio je nesto sunca. 2:55 GPS navecer. I 2:14 indoor workout, bez GPS-a. Ukupno 12h i 30 minuta nekakvog workouta. HRM always on, screen always on

Preko dana spojen na mobitel, dolaze notifikacije, prckam pomalo kad mi se da... Nakon svega ostalo je jos 63% baterije ili 12 dana.
Btw, isao sam pokupiti ruksak pa sam usput probao Fenix 7s. Manji je ali je debel kao i normalni Fenix 7 tj. 0.4 mm je tanji al' se to ne primijeti. Zbog debljine, na ruci izgleda ruznije od Fenixa. Bas bulky.