View Single Post
Staro 18.02.2022., 19:57   #2619
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
Bit svega je šta želiš bojati.I po tome računaš koliko ti je dovoljno zraka. Ako bojas 5 vratnih krila jednom u 2 god obojat ćeš ali recimo paziti na prijelaze, ako bojas manje komade sve će biti ok, jedino treba obratiti pažnju na dužinu rada kompresora što duže radi, stvara veću temp pa se više vlage kondenzira i samim tim to može više nastetiti nego manjak zraka. Obavezno i najlošiju pripremnu grupu staviti da se izbaci voda. Nekad su se mogli nabaviti kod nas jeftino Asturo pištolji oni su talijanski, ali za 50e mogao si bojati kao sa kvalitetnom SATOm.
Citiraj:
Autor Thorax Pregled postova
Usisni protok ti zapravo ne znači ništa, ono što tebe zanima je koliko L/min kontinuirano možeš dobiti na izlazu pri x bara.

Iz osobnog iskustva, imam jeftilen kompresor od 25 L i jeftini pištolj za boju iz seta. Farbao sam fronte kuhinje i rezultati su skroz dobri, samo treba pogoditi gustoću boje. U svakom slučaju ljepše ispadne nego kistom

I za kvalitetnije rezultate ubaci separator vlage.
Evo ovakve stvari ću bojati. Znači kroz tjedan dana će biti gotovo još jedno ovakvo polje ograde za stepenice i to ću trebati ofarbati.
U planu su još nekakvi stolići i stalaže za dnevni boravak i slično. Nisam profi majstor i koristiti će se na ovaj način jednom u 2 mjeseca.
Čitam po netu da pojedinci takve stvari farbaju najjeftinijim kompresorima od 24l i običnim špricama u setu od 200kn...
Uglavnom, imam na raspolaganju 2000kn za kompresor i pištolj pa bih htio najbolje za te novce...
mamikulcic je offline   Reply With Quote