View Single Post
Staro 17.02.2022., 05:19   #4291
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor keyser_s()ze Pregled postova
Važno je napomenuti da Dell S2721DGFA i LG 27GN850-B koriste isti panel (LG-ov). Te su veliki nedostaci (mene je u mjesec i pol dana korištenja jednom malo zasmetalo prilikom gledanja filma) realtivno loš kontrast naspram konkurencije, relativno puno backlight bleeda, te nedostatak uniformnosti crne boje.
Uz (po recenzijama) jako loš kontrast, ali zato i jedan od najbržih panela, mogući nedostatak kod Dell-a bi moglo biti titranje ekrana(moguće glavobolje i zamor očiju, ali ne kod svih-slično kao i sa 3D naočalama ). A LG je općenito dosta skup.

S2721DGF:

I meni osobno bitna stavka je najniži brajtnes, vidim svi žele što veći brajtnes na 100%, ali sam ja skužio da je oko 250 cd/m2 meni više nego dovoljno za igranje. Za ostalo mi je debelo previše. I sada, moj trenutni monitor mislim ima oko 30-40cd/m2 dok svi ti gamerski i općenito noviji monitori imaju dosta visok brajtnes na najnižim postavkama, pa se kreće od npr 67 cd/m2 na M32Q(i ovo je previše), do np za mene nenormalnih 120 cd/m2 na IIYAMI G-Master GB2770QSU-B1 i mislim da sličnu vrijednost ima i ASUS VG27AQ koji ima jako dobru cijenu...pa da znate ako vam je bitno. Nije sve ni u hercima