16.02.2022., 00:46
|
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Autor xlr
Pro tip, da ne pocupas kosu kao ja: Cloudflare ima limit na filesize u free tieru - 100MB po fajlu za transfer preko njih ako koristis njihov proxy feature, npr zelis sa svog sajta downloadati/uploadati nesto vece od 100MB - nece ici. Bez proxyja nema limita, ali nema ni zastite privatnosti IP adrese.
|
E ovo mi je čak i super info. U početku neće biti neki problem, ali kasnije možda i bude.
Citiraj:
Autor Kruno M
Nije problem dizati IP adresu na dyndns, ali meni je problem kod namecheap-a i godaddy-a bio problem što u recordse ne možeš upisati dydns adresu. Prima samo IP adrese u numeričkom formatu.
Ali sam to riješio sa synology i dockerom. Radi već god-dvije dana bez problema.
|
Ma ima aplikacija za to. Ali budem provjerio mogu li upisati u record dynamic hostname ili mora biti brojka. Radi se o cPanelu i onom Zone Editor-u, ali upravo sam vidio i Dynamic DNS nekakvu opciju na cpanelu, moram provjeriti što je to. A i pitat ću support najbolje.
Citiraj:
Autor hash
Ja ti koristim DigitalOcean droplete za $5 i nikakvih problema nemam. Normalno se spojim preko SSH i radim sto hocu, barem u okvirima mojih potreba i znanja, a to nije puno da se razumijemo  Konkretno, imas pristup logovima, mozes preko sudo apt-get instalirati sto hoces, tako da vjerujem da se u vecini slucajeva ponasa kao dedicated server.
Koliko vidim lako se upgrades na "server" s vise memorije, jaci cpu, vise diska... vec sto ti treba.
Sto se tice maila, besplatan ti je Yandex (za mailove na vlastitoj domeni tipa vuco@vuco.hr). Slozio sam to na jednom projektu prije par godina i dan danas radi. Sto se tice privatnosti, ProtonMail je na dobrom glasu ali nemam pojma. On je mislim oko $5 mjesecno po mailu.
|
Ma mail i sve ostalo imam čim uzmem domenu i za 1€ po mjesecu kod Mydataknoxa. S njima imam iskustva i bilo je par problema sa mail-ovima, ali dečki su odlični sa podrškom i uvijek sve riješe. A za tih 1€ po mjesecu dobijem jako puno zapravo, mimo mail-ova.
|