Citiraj:
Autor Nikky
Svakako investiraj u bolji custom router za razliku od ISP smetja,
bitan detalj da možeš kontrolirati / razdvojiti GUI slikovnicu routera od hostanog weba.
|
E ovo bi sad već bio problem. Trenutni HG8145V5 mislim da to ne dopušta. Preko porta 80 lagano dođem do njega.
Citiraj:
Autor hash
Nije odgovor koji zelis cuti, ali od $5 mjesecno imas virtualne servere koji su ti vise nego dovoljni (Digital Ocean, Linode, Aws, ...). Sad ako imas vremena, go for it, ali ako bas jako ne zelis nauciti biti server admin ne znam koliko ti se to isplati.
Da radis neki backend app za sebe onda bi rekao kul, go for it, ali ovako mi se cini vise potencijalnih problema nego koristi.
Ne toliko zbog dinamickog IPa nego zbog cijelog server admin dijela.
SEO, koliko meni iskustvo govori, ti se svodi na linkove do tvog sajta sa sto posjecenijih i relevantnih sajtova. Naravno, moras imati koliko toliko uredan HTML ali bilo kakve SEO optimizacije na sajtu ti nece rezultirati nicim bitnim osim boljem rangu na SEO ranking stranicama koje ti prodaju tu istu SEO optimizaciju. Slozi si uredan HTML s keywordima u naslovima, pisi tekstove na nacin da odgovoraju/spominju ono sto bi useri trazili i ako hoces malo zabrijati baci oko na json-ld.
|
Fair enough. Nemam problema sa 5+$ mjesečno (ili 30$ za dedicated ako gledam Linode) ako me ne ograničava u čem smijem raditi web aplikacije (npr. net core framework) i koje baze smijem koristiti (vjerojatno postgresql).
Uslugu VPS-a imam i kod našeg MyDataKnox providera za tipa 10-20€ mjesečno ovisno želim li Linux/Windows, no opet postoje neke razlike i tu.
Važem za početak hoće li to sve krenuti ili ne te koliko će trebati da se ozbiljno primim posla, a onda mi je razlika 10€ godišnje ili 10€ mjesečno. Nije sad ogromna, ali za prvih par mjeseci dok vidim hoće li mi se to sve isplatiti - zašto ne pokušati sa "kućnom" verzijom.
EDIT:
Isprobao doći preko IP-a do routera. Lokalno sa svog PC-a mogu, ali sa drugog računala/mobitela koji nije u (W)LAN-u ne može.