Aha to je onda i sluzbeno, najs! I taman oko 2200kn kod nas, maltene isto kao na Amazonu, solidna usteda naspram 220+.
Razmisljam na glas:
da sebi opet kupujem: 220+ naspram 218 realno ima benefit ekstra LAN porta i Docker podrske. Takodjer ekstra slot za RAM ako ga mozes iskoristiti.
Ekstra LAN mozes koristiti za agregaciju, ali s obzirom na benefite LAG-a, tebi, meni i vecini to ne znaci puno (rekao bih bas nista). Znacilo bi ti da imas par klijenata koji istovremeno mogu s lakocom zasititi 1 Gbps link, pa tu imas benefit drugog linka. Ovaj sport trazi i adekvatan switch (trosak od parsto kn).
Ekstra RAM dobro dodje ako ces na NASu vrtiti teze Docker servise i VM (imas 1 VM licencu na 220+). Nisam probao VM, kazu da je okeish, nista posebno navodno... Ekstra dostupan RAM se moze iskoristiti i za Synology Drive app, kao precache cesto koristenih fajlova. Kod mene je ~4GB RAMa uvijek precacheano s necim, vjerojatno jer koristim Drive.
Docker podrska je fora ako koristis to (recimo self-hostani servisi, neki audio/video serveri i sl). Ako ne, nema smisla to ni placati. Realno, Docker kao sto sam spominjao mozes vrtiti na RPI-ju jednako kvalitetno.
218 mana? Ima jedan USB 2.0 port. Ako planiras UPS, taj port ces i ovako iskoristiti za USB vezu pa nije neka mana.
Po pitanju performansi, mogu reci da se 220+ moze zagusiti odredjenim radnjama pa GUI pocne kasniti i cekas ga da se pomakne/loadira. Djaba sto je Intel

Za 98% mojih potreba, CPU ne prelazi ~20-30% i super responzivan je. U najekstremnijim situacijama CPU nije bio ni blizu 100%, a ako je i bio, samo bi dotaknuo tu granicu. Ja ne znam je li normalnim (!) koristenjem moguce priklati CPU i zakucati ga na 100% na duze od 5 sekundi. Nadam se da i Realtek tako funkcionira.
Imaj na umu da 218 ima (iirc) 2 licence za kamere pa je i tu neki trosak.
Kakogod, sretno s drugim NASom, nemoj ganjati trecu srecu