Čitam ovo o tehničkom i neke stvari stoje, neke ne.
Dakle kao osoba koja ekšli živi u zemlji gdje u pravilu nema tehničkog mogu reći da stvar funkcionira dosta dobro. No naravno uz par iznimki.
Prvo i osnovno - starost voznog parka, mogu si to priuštit jer gro ekipe u pravilu vozi aute na lease dakle do 3-4 godine starosti. Mislim da najviše ekipe vozi aute do kakvih 10 godina starosti. Na federalnoj razini avg je vjerujem oko 9 godina no u većim gradovima vjerujem da je to niže obzirom da ekipa više kupuje luksuznija vozila i sportske aute.
Ovo je fora
podatak.
Drugo - kupovna moć -standard dozvoljava da si uzmeš auto na lease i plaćaš 500 baksa mjesečno bez bada za auto tipa Mazda CX-5
Treće - ljudi većinom kad se nešto pokvari na autu idu taj auto prodat/mijenjat za drugi.
I ono također važno, policija se vozika po gradu stalno i ako vidi auto za koji sumnja da nije ispravan bez bada će te zaustaviti, izdat VI (Vehicle Insepction) odnosno po našem vanredni tehnički. Pa ako se ustanovi da auto nije ispravan - jebiga. Da ima raga po cesti, ima ih ali češće ćeš ih vidit u nekom dvorištu bez tablica nego na cesti.
Za RH, prvo se treba uredit zakon o davanjima na nova vozila.
Nema nikakvog smisla da netko bude dodatno terećen jer vozi nov/noviji auto. Mislim WTF

Imaš auto na plin - bam ove ti ''poticaj''

Nema nikakvog smisla da kupuješ jedan auto sebi a jedan državi.
One naknade za CO2 su takva pljačka da je to suludo. Di idu te pare? Greti na račun?
Izdaci prilikom tehničkog bi trebali bit uniformni, kao što je Lewis rekao, koje jebene veze ima imam li ja 1,0 trocilindraš ili tri litre šestak.
Nek se odluče, hoće li sve naknade bit uračunate u cijenu goriva ili u neki godišnji iznos prilikom registracije.
A ne da plaćam istu stvar na x mjesta.
No ono najvažnije što jebe ljude u RH je standard. Nije baš da si ljudi mogu izdvojit pare za kupit nov ili godinu dvije star auto.