Citiraj:
Autor Pupo
Nije nužno loše što se diskovi ne gase. Nekada je to kontraproduktivno, taj spin-up.
Što se tiče kamera, jesi gledao možda licenično jesi ok, znam da kad pređeš x kamera, treba nadokupiti licencu.
Sad se pripremi za kipanje para  Imaš 3 opcije, ali zapravo samo jednu.
|
Licenčno sam bio ok, Asustor daje 4 free licence.
Trenutno je globalna nesašica Synologya DS220+. Na amazonu se čeka 2 mjeseca, kod nas barem mjesec dana. Ako ga negdje imaju cijena je 3k, a prije mjesec dana je bio cca 2k.
Citiraj:
Autor segregator
Meni je interesantno kako su ljudi zbog par stotina kuna uštede spremni izgubiti sate i dane isprobavajući jeftinije varijante, iako bi vjerojatno razliku u cijeni zaradili i cijepajući drva tokom tog utrošenog vremena
DIY opcija kao nije opcija jer se potroši vremena na setup i učenje, a ne uzima se u obzir da se i nešto korisno nauči 
|
Nije par stotina kuna,već je trenutno razlika 100%, odnosno 1500 kn što nije zanemarivo za kućnu upotrebu (samo storage i vjerojatno cloud). Ponekad mislim da sam jednostavno mogao uzeti normalni cloud.... Sad imam diskove i povratka nema :-)
Synology DS218 je i dalje dostupan i razlika u cijeni je puno manja, cca 700 kn što bi čak i uzeo, ali nitko mi ga nije preporučio.