Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.02.2022., 20:02   #59739
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ne znam otkud je ovaj panasonic ispao... meni tehnički služi isto kao i dodatna provjera na servisu jer mi nekako registracija nikad ne upadne u vrijeme servisa. Obicno mi dobro dodje da netko pogleda auto malo. Ako što i nađu (potreba zamjene kočione tekućine, luft na nekom krajniku spone koji nisam primjetio, poremećena geometrija ovjesa i slično), to se odmah popravlja zbog moje sigurnosti, ne zbog nekog tumpleka na tehničkom niti zato da me država ne bi zajebavala. Iako rijetko što nađu, no dogodilo se par puta.
Moji auti doma većinom rade veliku godišnju kilometražu, a dva od tri i imaju već poprilično na kilometar satu (jedan 395t km, drugi 378t km, a treci 105t km). Ova dva sa skoro 400 tisuca na kilometarsatu su u boljem stanju od gro onih na cesti sa pola te kilometraže. I ne održavam ih da bi prošli tehnički nego da bi meni bili sigurni i pouzdani na cesti. I jedini put kad su me ostavili na cesti je glupo crkavanje akumulatora. Svi ostali kvarovi i problemi su uočeni i otklonjeni na vrijeme, prije nego su mene ili ženu inkomodirali. A žena svaki dan odvozi 160km sa ovim koji ima najviše kilometara I jako sam je dobro istrenirao da prijavi sve anomalije i zvukove koje primjeti u vožnji

I ne bi vjerovali, ali takvo održavanje ovih starih auta mi je još uvijek puno jeftinije od kupnje novog. I zbog toga ga još neko vrijeme neću mijenjati.

I BTW, ne pada mi napamet vozit auto s gnjilom podnicom ili pragom. Pa da se negdje na cesti prepolovi. Pa to nisam radio ni dok sam Jugića vozio samo tu lokalno, pa onda ne bi trebalo ni ove nove dobro pocinčane aute takve vozit.

Uglavnom, tvrdit da je tehnički bezveze i da služi samo zajebavanju naroda je po meni izrazito glup i primitivan stav. Koliko stvari glupo i suludo mogu izgledat bez obaveznog godišnjeg tehničkog pregleda najbolje možete vidjeti ako pogledate koji "Customer states..." video na YT...
JC Denton je offline   Reply With Quote