View Single Post
Staro 14.02.2022., 00:06   #3021
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010

-->
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Poslao sam mail u Zonu tampona, pitao sam za graviranje. Na PBT double shot vjerojatno ne može napraviti transparentne znakove, a kad sam pitao za blank keycapse dobio sam odgovor: “ Ako je blank kaycap u pitanju onda nije double-shoted, odnosno, ….najbolje bi bilo kontaktirati proizvođača, da ja tu previše ne mudrujem.
Pitajte ih mogu li se na njihove blank kaycapse ugravirati znakovi fiber mopa laserom ili infrared laserom?”

Kako doći do blank keycapsa za onu One 2, a koji se mogu gravirati laserom da budu transparentni za svjetlo?
Dobio si točan odgovor. ABS i PBT je materijal, a double shot znači iz dva različita materijala je napravljena kapica. Drugi materijal se obično koristi za znakove. Ako nema znakova ... you guessed it.

One 2 TKL verzija (SF je iznimka radi donjeg reda) ima standardne veličine tipki. Tako da bilo koji set kapica koji odgovara Cherry MX tipkama ići će na Ducky One tipkovnice.

Citiraj:
Autor sve Pregled postova
Čitajući ovu temu zainteresirao sam se za mehaničku tipkovnicu, posebno Ducky One 2, silent red prekidači.

Imam nekoliko pitanja:
Više bi volio verziju sa PBT kapicama i našim znakovima, ali Ducky One2 koje se prodaju u Sloveniji sa našim znakovima su sa ABS kapicama.
Ima li ko kakva iskustva s ABS i Duckyem, da li se brzo izližu ili su kvalitetniji?
Postoji li nekakva šansa za gravuru PBT kapica jer koliko vidim od kolege iznad nije baš optimistično?
Zašto ne One 3 koji ima hot swap za slučaj da ti se ne svide / dosade nakon nekog vremena silent red prekidači?

PBT je kakti "premum" materijal za kapice, ali su znakovi i na najkvalitetnijim malo mutni na nekih dijelovima ako želiš prozirne. Na mojoj One 2 TKL recimo slovo "B", "PrtScr", "Ins", "PgDn" svi imaju jedan djelić gdje svjetlost ne prolazi do kraja kroz znak na kapici.

ABS u transparent verziji je kvalitetnija izvedba i ako je dobro izveden ABS, skoro pa su jednako kvalitetni kao PBT. Nemoj da te to odvrati od kupnje. Yes, PBT je najizdržljiviji ali i dobar ABS je dugotrajan pogotovo ako je Double Shot jer kako se troši kapica, troši se i znak - a ne izlizuje se. Neprozirne PBT Double Shot nemaju taj problem.

Bacite oko obojica na ovaj video:

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Možda nekome pomogne:

Prvi komentar ispod videa:

"One thing to point out.

ABS does not necessarily mean it's cheap plastic, it's simply cheaper general because it's easier to work with when doing double shots.

High quality ABS keycaps exist and are basically the "standard" for high end stuff.
"

Slika vrijedi 1000 riječi, pa evo dva primjera double shot kapica odozdo:

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote