View Single Post
Staro 13.02.2022., 21:53   #3270
Zero Cool ZG
Premium

Datum registracije: Aug 2021
koji bi mogao biti razlog što se diskovi ne gase? Konstantno rade, a na njima se ništa ne događa.

EDIT:

Samo da vam javim da sam vratio Asustor i sada sam opet na početku :-)

Naletio sam na nekoliko problema preko kojih nisam mogao preći:
1. Ne podržava BTRFS iako u data sheetu piše drugačije, čak je i support rekao da ima (preko toga bi čak i prešao da je jedini problem)
2. tijekom konfiguracije podešena je 2-faktorska autentifikacija i dva puta mi se desilo da google autentifikator kodovi nisu odgovarali i više se sa admin accountom nisam mogao spojiti na NAS. Naravno svaki puta je trebalo resetirati postavke i podesiti sve iz početka. Prvi puta kad mi se to desilo mislio sam da je problem to G autentifikatora ili da sam nešto fulao, ali drugi puta sigurno je bila greška na NAS-u. Istovremeno kodovi za ostale usluge koje korite Google autentifikator su radili.
3. Uspio sam dodati 3/4 kamere koje imam, sve su od istog proizvđača i slični modeli. Na kraju sam ih dodavao preko ONVIF, ali jednu NAS nije nikako prihvaćao iako podržava ONVIF i isti je bio upaljen.
4. Diskovi se nisu gasili.
5. Na jednom kompu nisam uspio upogoniti Asustor Control Centar, razlog nepoznat...
6. Na ClamAV nije radio update.

Uglavnom čini mi se da su OS i SW dosta bugoviti kad kreneš u konfiguraciju i zato je NAS vraćen.

Zadnje izmijenjeno od: Zero Cool ZG. 14.02.2022. u 18:10.
Zero Cool ZG je offline   Reply With Quote