View Single Post
Staro 13.02.2022., 16:02   #9
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Prvo čestitke i na entuzijazmu, i na tehničkom rješenju

Ja sebe isto smatram entuzijastom, no kako ni tehnički ni izvedbeno nisam ama baš nimalo potkovan, nekoliko sam projekata radio sa ljudima od povjerenja, a sam sam bio zadužen, recimo to tako, za finiš i dizajn naprava.

Primjerice, ovdje u temi hi-fi sam okačio prije otprilke pet godina jedan par zvučnika za na zid (tzv. Vifantastish), nešto kasnije jedan mali zvučnik koji je od FR temeljen na Faital driveru postao klasičan dvosistemac uz pomoć SB visokotonca, a posljednje što sam radio je jedan pre+amp sustav, gdje je preamp konstrukcija jednog kolege temeljen na PGA čipu, a izlaz je obična 3116 pločica. No najviše slušam mali 6p1p lampaš, kojeg sam isto modao u izlazno pojačalo, i dodao podnožje od coriana.....

Ovdje je slika mog trentunog sistema na stranicama Audiokarme, da dobiješ neku predodžbu kako to otprilike izgleda:

Return of the original Miniwatt SET ( APPJ )

Zašto ti to pišem - u svim tim avanturama, i meni i ljudima s kojima sam dogovarao komponente, najveći problem predstavljalo je kućište tj. krajnji izgled komponente. Jasno da sam, kao korisnik, bio zainteresiran za uporabnu "vrijednost" proizvoda, a nekako je uvijek to predstavljalo temeljni problem u realizaciji projekta.

Dapače, sva trojica kolega s kojima sam radio te projekte, upravo činjenicu da je teško ostvariti konačan proizvod na uporabnoj razini industrijskog dizajna naglašavaju kao problem zbog kojeg nisu, ili neće krenuti u komercijalizaciju svojih proizvoda - a ovi moji čak nisu ni vrhunski iz njihovih portfelja.

S druge strane, ako se usmjeriš na module, mislim da ćeš izgubiti veliki potencijal koji bi mogao ostvariti sa kompletnim proizvodom, a pravi problem ti se - kao manufakturi - može dogoditi ako, recimo, u kratkom roku dobiješ npr. 500 narudžbi

Javi se na PM, pa ti mogu još ispričati o iskustvima tih kolega....

Btw- zašto bi bio problem dobiti brend? j.d.o.o je čini mi se sasvim dovoljan, plus neki atest - zar ne?
jean luc je offline   Reply With Quote