Zanemari babu za tehnički dio, baba je jedino problem ako padne osigurac u 2 ujutro, ja se mogu j**** do 7-8 il do kad se baba probudi. Zato je to problem.
Zanemari i ovaj osigurac od 16A i tajmer to je od rasvjete stubista, dopalo na moje brojilo.
Dole kod brojila su ti automatski osiguraci koji su mi prije iskakali, tj jedan je iskaka jer je bilo monofazno. Pa mi je elektricar dosao staviti ovaj limitator od 40A umjesto tog automatskog osiguraca jer je u stanu limitator od 25A. Da mi ne iskace više.
Neki dan dolazi hep i uključuje mi 3 faznu struju, dodaje 2 limitatora, ostavlja starog kako je. Kod brojila ptva faza ostaje kako je a spoji preko ta dva stara osiguraca dva nova limitatora.
Tehnički problem : limitator oznacen 3f iskace prije nego automatski osigurac, jeli taj limitator neispravan?
Zašto to pitam, zato jer stari limitator od 25A,opterećen sa tom jednom i + 2 dodatne šine, nije iskočio osim ako nisam baš pretjera(upalio sve živo, 50+A na 10 minuta). Ovaj je dakle iskočio na 1/3 opterećenja, a automatski osigurač koji je iza njega nije iskočio, koji bi po svim zakonima karakteristika morao iskočiti puno ranije.
Ove automatske osigurače dole planiram zamjeniti sa limitatorima tipa 32A samo da mi nebi iskočilo, ali me iznenadilo što nije iskočio osigurač, nego limitator.