View Single Post
Staro 11.02.2022., 14:10   #17219
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja

Stiglo vrijeme za nabavu TV-a.

Ne mogu ništa staviti na zid zbog genijalca koji je na zid postavio radijator, pa mi zapravo komoda koju moram kupiti uvjetuje veličinu TV-a. Ajmo reći da gledam 48-65”. Stao bi vjerojatno i veći, ali ubit će me žena

Poželjno s centralno postavljenim postoljem umjesto nogica na krajevima, da ne moram imati 2 metra dodatnog namještaja.

Gleda se Netflix i ostale videoteke s najčešće 720/1080 izdanjima (kad izađe nešto što se hoće pogledati odmah, onda se ne čeka 4K izdanje). Bojim se da mi komprimiran sadržaj iz videoteka ne usere cijeli doživljaj na OLED-u.

Jedino što će biti spojeno na njega je Xbox series S preko kojeg i ide Netflix. Ostalo ide s USB diskova/kompa.

Smart funkcije - ne mora imati ništa, sve ide preko xboxa, a imam i firestick spreman ako zatreba.
Ne trebaju mi Androidi, Alexe, Darinke, daljinski mi isto nije bitan (Imam Logitechov).

Zemaljsku i vanzemaljsku TV ne gledam nit budem, pa nije bitno ni kako procesuira signal, pa možda plaćati ekstra za Sony isto nije potrebno.

Prvo sam pogledao ponudu OLED-a i stvar je takva da 48” košta više nego 55”. Očekivao sam obratno, i nižu cijenu, ali ok.

U principu, treba mi osnovni TV sa što je moguće boljim prikazom. Imao sam 55” Sonya s basic smart sustavom i TN panelom i bio sam zadovoljan. Malo se hladim od OLED-a zbog 2x više cijene, a i zbog toga što ne znam ima li uopće smisla s obzirom za što koristim TV

Ići opet na Sony ili nešto drugo?

Rabljeni OLED, da ili ne? Koštao bi me kao novi LCD u istoj veličini pa ne znam je li vrijedno riskirati.

Kopao sam malo uokolo da vidim što se nudi.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote