View Single Post
Staro 09.02.2022., 23:39   #308
suntribe
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Možeš im i postavit pitanje na Facebook u inbox. Tamo odgovore u roku od par minuta.
Budem i to probao...

Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Pretpostavljam da je razlog za zabranu bridgea to što će ljudi počet stavljat svoje routere i kad bi došlo do nekih problema, ne bi mogli pružiti kompletnu podršku kao što je mogu pružiti kad se koristi njihova oprema.
Meni je ok da ne dozvoljavaju bridge, ali onda bar očekujem da će DMZ radit normalno da nema problema s double NAT.
E sad, ovo je sve 'navodno'.. Imam frenda koji tamo radi pa je pitao kolegu i ovaj mu je samo kratko rekao da u Srbiji dopuštaju bridge jer je tamo nešto drugačije podešeno pa im infrastrukturno to ne radi problem ali da kod nas nije tako ali da bi i kod nas trebali tako napraviti, ali ne uskoro... Isto tako, oko port-forwardinga... kao, 'moguće je ali to oni trebaju propustiti promet kod sebe'. Sad, pitam se, da u 3 ujutro poželim otvoriti neki port, kaj sad?! Trebam njih kontaktirati da mi otvore? Suludo... Nadam se da je samo nastao neki šum u komunikaciji jer, iskreno, meni jedino treba 443 port otvoren za self-hosted servise, neki port za vpn i eventualno neki random port za ssh.. Ali mi je totalno suludo da moram tamo nekog zvati da mi otvara portove... Pa koliko će njihov support trebati raditi da bi samo ispunjavao ovakve želje... Isto tako, kaj kad im se pomrda nešto pa se sve vrati na default... Kaj onda? Opet zvati i tražiti otvaranje portova? Ako je to tako, onda sam 99.9999% siguran da bez obzira kaj piše da je wan == public ip, da smo iza cgnata...
suntribe je offline   Reply With Quote