View Single Post
Staro 08.02.2022., 16:22   #8474
Zero Cool ZG
Premium

Datum registracije: Aug 2021
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Ne trebam citati nikakav link da bi znao da opticki OLED skeneri ne postoje, cini se da ti nisi procitao s razumijevanjem... OLED je ekran ispod kojeg se nalazi opticki skener koji skenira tj. slika otisak prsta kroz ekran tj. pixele OLED ekrana i pri tom koristi osvjetljenje tih pixela. Upravo zato se koriste OLED ekrani u kombinaciji sa under-display FP skenerima, IPS tj. LCD ekrani imaju previse slojeva + pozadinsko osvjetljenje pa FP skener kroz iste ne moze ocitati nista... Mislim, ne znam zasto uopce pisem ovo jer postoji Google za ovakve stvari ali ti si ocito pobrkao loncice
Točno si to objasnio, Mislim da je u ovom slučaju stvar terminologije. Prema ovom izvoru takav tip in-display senzora se zove optical OLED ili optical-capacitive scanners (moguće da je to izmišljen naziv?).

Optical-capacitive scanners address some previous security issues with optical designs. They combine the “real touch” requirements of capacitive scanners with the speed and energy efficiency of optical designs. This technology is embedded by inserting a sensor under the display. It detects light reflected by a fingerprint back through the gaps in the OLED display. This requires some work to integrate with the display, but it works quite well.

The Samsung Galaxy S21 features an ultrasonic scanner, while Huawei's P40 Pro uses an optical OLED.

U svakom slučaju sad stvarno brišem s ove teme, jer se tema razvija u krivom smjeru.
Zero Cool ZG je offline   Reply With Quote