View Single Post
Staro 08.02.2022., 14:05   #228
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
Pa ja sam skužio da je u babe glavna kutija di dolazi dovod sa stupa, u kojoj se grana po brojilima, ali sva su toj kutiji, iz kojih onda ide na osigurače, pa dalje prema stanovima u njihove lokalne razvodne kutije. Jedino mi malo čudno da su osigurači iza brojila pa onda tek limitatori u stanovima.
E točno takva je situacija.

Citiraj:
Di se nalaze pancer osigurači koji trebaju bit prije brojila, isto u toj kutiji ili na tavanu il di je već doveden vod sa stupa?
Nije sa stupa nego iz zemlje al vjerojatno je to sve isto. Pancer osigurači su vanka na stubištu, u odvojenoj zaključanoj kutiji.

Citiraj:
Njega sad muči zašto mu je izletio novi limitator u stanu a ne ovaj osigurač kod babe u "glavnoj" kutiji, tik iza njegovog brojila. Moguće da je novi limitator podešen malo drugačije od starog i da na manjoj struji iskapča, to bi morao usporedit karakteristike osigurača i limitatora da skužiš koji bi prvi trebao izletit u kojem slučaju. Kod kratkog spoja je gotovo sigurno da će prvo izletit osigurač jer je puno brži od limitatora, i to onaj najbliži kratkom spoju ako su svi jednako brzi, makar je kod tebe čudan slučaj jer imaš osigurače pa još x metara kabela i tek onda limitator i valjda iza njega još 10-16A osigurača u lokalnoj kutiji...
Tocno tako, zašto mi izleti novi limitator, a ne stari osigurač oba 25A. Kratki spoj nikad dosad nisam imao, nezz zašto bi se sad odjednom pojavio, i to samo jednom. A u slučaju KS bi opet neki od ovih "običnih" 16A osigurača trebao prvi izletiti ako se ne varam? Sve naopako u mene
OuttaControl je offline   Reply With Quote