Citiraj:
Autor robimarko-bug
Kakve veze ima Li-Ion baterija s tim "punjačem", to je samo fancy switch kada su ti kućni u pitanju, DC chargeri su nešto potpuno drugo.
|
"Tehnički kvar baterije na električnom biciklu “krivac” za požar garaže na Preluci koji je progutao tri luksuzna automobila "
Baterija nema nikakve veze s punjačem, osim možda žica ili zrak odnosno neki medij koji povezuje tu bateriju i punjač.
Moj osvrt je bio na činjenicu da požar nije prouzročio punjač, i da problem s požarima nije u punjačima nego u baterijama.
Ko to shvaća shvaća, ko ne shvaća nek se trollanja laća.
Citiraj:
Autor Pupo
Ne vidim načina kako bi ostali stanari spriječili punjenje auta ili držanje el auta u garaži.
Ono što me još više zanima je koliko od tih koji se bune, nemaju mobitel s liion batkom u džepu.
Što se tiče linka, link nema veze s el autom.
Baterija je i tako u autu, ne na punjaču/utičnici 
|
pa nikako, kako i zašto bi to spriječili... garaža je tvoje privatno vlasništvo, i dok se ne dovede neki propis da uređaje opremeljen li-ion baterijom na neki način protu-požarno osiguraš ako ih ostavljaš dulje vremena "unattended", ne može ti nitko zabraniti da ti postaviš taj punjač pošto sam punjač nema veze s požarima, ali ima veze na način da ako tog pujnača nema neće se ni li-ion baterije tamo puinti, pa neće ni biti (tog) rizika od požara... ono... uzrok? posljedica? anyone?