Teoretski, da, cloud bi bio dovoljan samo mi ne bi obuhvatilo sve sto me zanima (jednim dijelom to imam i sada u pogonu). Na toj lokaciji imam 4G pristup netu i 60GB mjesecnog prometa. Nakon inicijalnog backupa u cloud, sav daljnji promet preko interenta su samo izmjene na fajlovima, file versioning i sitnice. Ako dodje do havarije, restorao bi ga primarno s on-site backupa sa vanjskog HDDa. Cloud je uvijek zadnja opcija zbog ogranicenog prometa na tarifi.
Drugi problem - file versioning, nemam iskustva koliko je jednostavno i moguce to iskoristiti (mogao bi istraziti).
Treci problem je isplativost na 5+ godisnjem planu - pretplata na cloud vs NAS. Trosak na Backblaze cloudu mi je red velicine <5 dolara i koristio bi svoj account.
EDIT:
Četvrti problem, želim opciju media servera. Čak i da tu ubacim RPI umjesto NASa, treba mi prostor/disk.
Peti problem, želim koristiti Synology Download i NASu slati dl taskove. Skidao bi, khm, linux distribucije s torrenata s ciljem da čim više prometa prebacim na taj NAS i rasteretim svoju kućnu mrežu gdje (opet) imam ograničen promet.
Najvažnije od svega mi je taj file versioning - to zbilja moram zadržati. Radi se s puno office dokumenata i moram biti u mogućnosti, ako zatreba, doći do starijih verzija fajlova. Bilo snapshotovi (iako nije idealno i nedostupno je na low tier NAS-ovima), bilo file versioning kroz Drive app.
Tapatalk mi je pojeo pola posta i vjerojatno sam nešto zaboravio dodati jer ovaj edit pišem s vremenskim odmakom od sat vremena.