Dakle, podesio najjednostavniji mogući setup... Telemach router koji radi port forward na raspberry pi i štanga... nema nikakvog prometa prema rpi-u. Skorz je iz računice izbačen drugi router iza ... nema govora o double-natu ili bilo kakvoj zavrzlami! Dakle, mogućnosti su sljedeće:
1) ili sam iza cgnat-a bez obzira što mi je wan ip == public ip-u. Ovo mi je vrlo vjerojatan razlog jer nije baš nepisano pravilo da ako je public ip == wan ip da se ne troši cgnat, ali druga zanimljivost je ta da sam resetirao router dva puta i oba puta sam dobio istu ip adresu koju sam imao već tri dana. Dakle, od samog starta kad mi je uvedena optika, imam isti ip. Baš da se razbacuju sa statičkim ip adresama, ne bih rekao...
2) router je kao takav zblokan i bez nekog admin passworda, i prebacivanja u bridge mode ili što već, neće raditi
3) možda oni centralno na core-u filtriraju promet i srežu ga jer, ruku na srce, self-hosting nijednom isp-u ne odgovara - to je usluga koju i oni mogu ponuditi/prodati i na tome zaraditi lovu...