View Single Post
Staro 05.02.2022., 03:38   #277
suntribe
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Jednostavno ga spojiš na njihov (LAN1 -> WAN tvog) i tako ga koristiš. Na njihovom fino ugasiš Wi-Fi, te namjestiš DMZ (da za port forward koristiš vlastiti router) i to je to. Jedina mana tog načina spajanja je što tvoj router ne dobiva direktno javnu IP adresu nego na internet ide preko njihovog routera (dobiva privatnu). ALI i to ima neke prednosti; ako internet prestane s radom ili se pojavi neki problem, jednostavno računalo spojiš kabelom na njihov i vidiš da li je problem to tebe ili njih. Jer ako na njihovom routeru radi, a na tvom ne, do tebe je.

Ni A1 ne dozvoljava stavljanje optičkog routera u brigde, pa sam ga spojio na način kako sam opisao. Sve radi ko' urica.
Bome, kod mene ovo ne funkcionira... Na Telemachovom routeru je pogašen wifi, spojen samo jedan klijent preko LANa i to ERL3 (edgerouterlite), DMZ podešen, ali ERL ne vidi nikakav promet s kojim bi dalje radio port forwarding. Konkretno, ja hostam dosta servisa lokalno, plex/jellyfin/password manager/nextcloud... sve. i sad sam kao osakaćen kad im ne mogu pristupiti... inače, provjerio sam ip koji mi je dodijeljen, i kao, trebalo bi sve biti ok (čitaj, da nije iza cgnata). Jel ti ili bilo tko drugi ima hostano išta iza telemachove optike a da mu radi?

Trenutno sam u fazi testiranja i ako mi ovo proradi, a1 fala-doviđenja... a ako ne, telemach fala-doviđenja i potpisat novi ugovor s a1 (nije optika, kabel je, ali bar mi radi ovo kaj mi treba) Btw, kakav je t-com s optikom i bridge modeom i cgnatom i opcenito sa svim time?

ps. čak sam pokušao dodati i portforwarding na telemachovom routeru prema mojem... ali ni to nije pomoglo
suntribe je offline   Reply With Quote