View Single Post
Staro 05.02.2022., 01:34   #1236
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Za perilice suđa kažu da su Bosch najbolje, s tim da tu imaš opet njemačku i poljsku mislim (iako postoje i turske i kineske). Njemačk perilice u pravilu imaju čelično dno, ove druge plastično.
Mi smo uzeli poljsku kao neki kompromis cijene i kvalitete, iznimno tiha, to me iznenadilo, pere dobro uz adekvatne tablete. Ako su tablete random, zna biti svašta.
Peremo svakodnevno, od žlica do ranjgli i tepsija. Ako je nešto zagoreno, našpricam permetalom i tutnem unutra. Ne sjećam se kada sam zadnji put oprao nešto na ruke. Godinu i pol je imamo, bez zamjerki za sada. Minus je samo 2 godine jamstva. Jedan Whirlpool se može redovno uhvatiti s 5 godina tvorničkog, a bilo je akcija i sa 7.

S druge strane, starci imaju najjeftiniju gorenje već 15 godina, pere ko i prvog dana. Imala je par sitnih kvarova koji su otklonjeni u jamstvu. Punica ima Candy jeftiniju, isto pere ok.
Generalno, skuplje perilice imaju sustav protiv izljevanja, i još neke sitnice, tipa za bolje sušenje, otvaranje perilice na kraju programa za brže sušenje, whirlpool mislim da ima na mlaznicama dodatni dio koji se rotira za bolje ispiranje. Sad, pitanje što ti treba od toga, i da li ima vidljive razlike u pranju?!