Vec neko vrijeme muku mučim s trzuckanjem (stuttering) igara dok se igram. Pubg mi najviše to radi, ali nikako da izoliram uzrok.
Imam dobar komp, 5 diskova, 2 nvme diska (980pro i 950pro), probao bacit igru na drugi disk, ista stvar. Ono šta ja vidim je da GPU nije na 99% i kad se to desi, GPU usage padne na 70tak nekih 1ms i vrati se nazad. FPS u igri je uglavnom oko 100. Prvo mi se rušila igra pa sam skužio da faking MS Afterburner overclockira grafičku automatski van normalnih gabarita (1965Mhz) dok Asus Tweeker za Strixx 1080ti u overclocku modu stavi 1775MHz. Na srecu sam skupio skuzit zašto se ruši, ali nije pomoglo oko trzanja. CPU je bio clockan na 4.6Ghz i temp dok bi igrao bi bila 90tak °C, nije max, ali je blizu pa sam vratio CPU na 4Ghz i sad je 70tak °C. GPU temp je 80°C, ne ide preko toga a throttlanje ide na 85°C. S MSI Utilom sam promijenio LineBased mode u MSI mod za grafičku i stavio interrupt priority na high, čini mi se da je nešto pomoglo ali nije skroz riješilo problem.
U biosu je memorija u XMP modu 1, OS je Win11. Geme mode je isključen jer sam vidia da mi govno throttla GPU, spusti GPU usage na nekih 70%.
Izgleda mi kao da se stvari sporo loadaju u nvram s diska, ali ne vidim neki activity diska. Do 30tak MB/s vidim transfer dok se igram, a benchmark daje preko 2GB/s na disku. Recimo kad mi se desi to trzanje i zvuk mi isto zna zatrzat, možda je zvučna problem, nisam pametan....
Ako tko ima ideju slobodno predložite nešto.