View Single Post
Staro 03.02.2022., 13:47   #3207
Zero Cool ZG
Premium

Datum registracije: Aug 2021
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Odlično! Tenks libertus i zero. Tako ću napraviti, čak mislim da je i bolje da je na polici nego ormaru zbog zagrijavanja, jedino estetski, ali ionako je tehnička soba za to. AP bude mi možda u garaži jer planiram i smart sustav navodnjavanja jednom kad bude prilike

E još jedno pitanje malo OT ali ima veze s nasom.
Kamere se spajaju na synology preko switcha ne? Hikvision sam mislio uzeti pa spojiti na nas. Isto ide utp kabel od kamere do switcha + struja za kameru ako nema poe kamera?

Na toliko sitnica se mora misliti kod projektiranja da me strah da nešto ne zaboravim, a onda ću se lupati po glavi jer je sve jednostavnije odma napraviti.
Da, kamere se na NAS spajaju preko switcha. Ako nemaš POE (a imaš POE komatibilne kamere) tada imaš 2 opcije:
1. Uz UTP povući struju (mislim da je klasika 12V), po meni nepotrebno kompliciranje
2. Uzeti POE injektore, koji se spajaju tako da POE injektor preko odgovarajućeg adaptera uštekaš u struju, pa jedan kraj UTP-a iz injektora u switch, a drugi kraj iz injektora u kameru. Tu sam imao loša iskustva jer sam na ebayu kupio kineski injektor koji se skoro zapalio (dimilo se i iskrilo). Tako da sam na kraju sve bacio u smeće i kupio POE switch :-)
Zero Cool ZG je offline   Reply With Quote