Citiraj:
Autor jean luc
Uzmi set silikonskih odbojnika za vrata, ima ih u Pevecu, Bauhausu za cca. 30-50 kn. Oni su relativno tvrdi a fleksibilni, i odlično će odvojiti zvučnik od podloge - uzmi malo veći model, pakiran po taman 8 komada, mislim da je tipa 3-4 cm visine.
Što se tiče kabla, uzmi neki u cjenovnom rangu koji ti odgovara, recimo od 2,5 kvadrata (nemoj one skroz tanke), uzmi banane ili nanesi tinola na krajeve da ne oksidira. Za početak uopće nevažno koji je brend ili koncept (licna, puni vodič), ionako nemaš nikakvu referencu da bi se sad s tim trebao opterećivat, važnije da što bolje postaviš zvučnike u prostor, i spojiš neki relevantan izvor.
|
Može kupiti spomenute odbojnike, a može kupiti gumenu podlogu za veš-mašinu i izrezati ju po potrebi. Imaju ih Pevex i Bauhaus za 60-ak kuna, mislim.

Glede kabela, dobri su engleski
QED i švedska
Supra u ekonomskoj klasi. Samo treba malo pripaziti glede izbora, jer QED bolje leži ako ti fali detalja u zvuku, a kod Supre je obrnuto, s time da je Supra od posrebrenog bakra malo detaljnija od Supre s običnim bakrom. Pričam iz iskustva.

Tu je još i američki
Wireworld, ali njega nisam imao u sustavu, tako da ne mogu ništa reći o njemu.
Američki
Audioquest je isto dobar. Tamnijeg je zvuka i ima dublji bas od konkurencije, tako da nije za tamnije sustave s previše basa.
Nizozemski
Van den Hul isto ima verzije od čistog i posrebrenog bakra i zvukovno je sličan Supri. Imaš ga u Nove boje zvuka (kao i QED) i kabeli se kod njih uz kaparu mogu posuditi za kućno slušanje. Za Ronis ne znam. Sve spomenute kabele imaš i na Njuškalu.
Sad očekujem salvu podjebavanja na račun mog zvučnog opisa kabela.