View Single Post
Staro 03.02.2022., 11:48   #3197
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Pitanje za sve

Di imate NAS u stanu ili kući i da li vam je to ok mjesto?

Ja ga imam u dnevnoj i nervira me vrtnja diskova, kad je potpuna tišina se samo to čuje. A pošto sam u projektiranju kuće razmišljam da ga stavim u tehničku prostoriju pa da provučem kabel do rutera, ili čak i da ruter stavim u tehničku. Sad imam TV, shield, nas i ostalo spojeno direktno u asusov ruter i evo već 5 godina sve radi kao urica, početno namještanje sam napravio i od onda ni ne ulazim u synology, sve preko mobitela. Drugo tv je u spavaćoj i tamo je firestick novi 4k max i odlično radi bežično, ali je tv full hd, a u dnevnoj 4k..

Ubiti kaj me brine ako stavim ruter i nas u tehničku, a TV i ostalo bude preko wifi hoće li reprodukcija 4K videa od 50+GB raditi bez zastajkivanja? Ili da provučem kablove od tehničke do dnevne pa da bude sve povezano (to bi oko 15m kabla bilo).

Simple user sam, NAS mi služi za storage filmova i serija koje gledam trenutno preko kodija na sony tvu (prije sam preko shielda) + backup fotografija i pristup istima preko DS photo i DS file appova na mobu. Planiram staviti i 3-4 kamere pa bude mi i za to.

Matijac je offline   Reply With Quote