Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 02.02.2022., 20:29   #11271
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Presjek nije bitan na tim debljinama, 2,5mm je više nego dovoljno za bilo koju udaljenost. 4mm je apsolutni overkill. Upast ćeš i u probleme s terminacijom tolikog kabela. Radije idi na kvalitetu nego na veći presjek.

Ja ću ti reći da ima razlike, sad će me gomila poklopiti da to nije točno, da to nema smisla, da je žica žica, da su testirali naslijepo skupi kabel i žicu za vješati kapute i da nije bilo razlike... Ali bolji kabeli se čuju.

Koji točno, ovisi o sustavu. Ja sam se zadnje prebacio sa Wireworlda (fantastičan bas, prigušeni u visokima) na QED jer su svijetliji i detaljniji s manje basa, što mi odgovaralo. Možeš čitati generalne karakteristike kabela na reviewovima i odabrati što ti paše, ili možeš uzimati na probu uz polog i donijeti kući i čuti, ako dućan to nudi, ili se tako dogovoriš za kabele s njuškala ili nekog oglasnika, proba prije kupnje. Tako ćeš najbolje čuti razliku i pronaći onaj koji ti odgovara.

To mi postalo prvo pravilo hi-fi-a: probati. Pisanim reviewovima ne vjerujem ništa, po njima je sve što dobiju na test najbolje na svijetu. A sinergija s komponentama je nešto što je teško unaprijed pogoditi.

Evo, nedavno pljunuo 3.800 na Transparent Premium strujaš. Kupio prijatelj, stavio na svog Mcintosha i kaže, ništa bitno bolje od tvorničkog strujaša. Probam ja na svom Denonu, nebo i zemlja. Otvorilo ga kao nova komponenta. Tako da, proba, proba i samo proba dok ne nađeš što valja.
Odinarius je offline   Reply With Quote