I da slažem DIY NAS slagao bih neki s Xpenology.
Štoviše, bio sam nabrijan na to prošle godine, ali na kraju nisam krenuo jer nisam mogao pronaći kako koristiti Surveillance Station s više od dvije kamere. Jedino da se eventualno instalira neki VM na NAS, pa drugi software za kamere, ali mi se nije dalo maltretirati.
Citiraj:
Autor Zero Cool ZG
Dva 3.5" diska mi ne smetaju, a teoretski bi mogao ugraditi još neki 2.5" ili 3.5" umjesto DVD-a.
Kako mu mogu izračunati okvirnu potrošnju? Napajanje bi mu trebalo biti 240W, ali pretpostavljam da potrošnja ovisi o potrošačima?
Ako konstantno vuče, pa to je 10x više od gotovog NAS-a.
|
Složiš DIY NAS ok novce. Mislim da ti je netko na tržnici prodavao jedno cube kućište savršeno za NAS.
Nabaviš neki stariji i3, po mogućnosti 7xxx ili novija generacija zbog HW encoding/decoding. Bilo koja matična sa minimalno 4 SATA porta.
Memorije imaš koliko hoćeš na tržnici ili njuškalu. 8GB ti je više nego što ćeš ikada trebati.
Na to instaliraš Xpenology i imaš svoj DIY Synology, jedino što ne možeš koristiti Synology licence za poseban software (tipa više od dvije kamere, ili njihov poseban mail server itd.).