Citiraj:
Autor xlr
Stvar je ful jednostavna. Na webu kreiras mrezu i odobravas svaku novu konekciju na mrezu. Na svaki klijent/server instaliras zerotier client app i spojis se na predefiniranu mrezu (ne zaboravi odobriti klijenta na zerotier webu). Nakon toga uredjaji se vide i nema puno pameti, sve radi (fileshare, vpn, ssh) kao da si u lokalnoj mrezi.
Koristim to doma kao backup opciju ako mi vpn padne te za spajanje dva kucanstva takodjer kao backup ako vpn padne. Poanta je da je toliko jednostavno glupo da ga cesto koristim kao primarno rjesenje pogotovo kada trebam promjeniti nesto na serveru, obaviti ssh seansu i sl.
Stvar radi i kroz cgnat sto je kod vpn-a problem - ne mozes server smjestiti iza cgnat-a.
Probao sam ga koristiti i na nas-u u docker kontejneru, radilo je samo se ne sjecam detalja i performansi jer sam ga brzo prestao koristiti i zamjenio vpn-om. Sad cu ga uskoro morati opet dignuti i testirati jer bi 2 kucanstva htjela koristiti jedan nas.
|
Samo još jedno pitanje - nisam znao do sad - već je posložen Zero Tier sustav, dakle glasi na jednog korisnika. Navodno se u besplatnoj verziji ne može prenositi s korisnika na korisnika sav postav. Treba sve iznova napraviti, kako onda 'deaktiviram' postojećeg? Ili je bolja varijanta da se plati nešto jednokratno (ili jedan mjesec) pa se napravi prijenos na mene?