View Single Post
Staro 01.02.2022., 23:52   #1169
deevzg
informatički suradnik
Moj komp

Datum registracije: Feb 2021
Citiraj:
Autor emilblomsky Pregled postova
Evo ja nabavio Gigabyte 6600xt gaming oc, kao neko prijelazno rješenje do neke jače kartice.
Navest ću samo ono što je većini bitno iz mog iskustva.
Prvi dojmovi:
Kartica je jako lijepo složena za 6600xt model.
Duga je preko 28 cm, sa tri ventilatora, i opet ne previsoka,(što mi je bio problem sa rtx 3070 ftw, jer sve oko 14cm postaje na knap za montažu ako imate vertikal mount,i to na vodeno ,a da ne govorim o zračnim hladnjacima,gdje bi bilo još više problema.
Hladnajci su vrlo tihi i u loadu,a temperature vrhunske ,tako da sa te strane brige nema.Od leda imate oznaku Gigabyte koja svijetli,a preko Fusiona se lako podesi boja.
Sada igre.
Imam instalirano nekoliko grafički dosta zahtjevnih pa da vidimo.
Rise of the Tomb Raider na istim postavkama ide do nekih 40-50 % bolje od moje bivše gtx 1060 3gb.
Shadow of the Tomb Raider pokazuje ogromnu razliku od 2,5 puta veći fps od 1060.
God of War na high postavkama,nekih 50-70%.
Horizon stavim kasnije kad istestiram!
To pričam za 1440p rezoluciju.
Inače se reklamira kako je kartica duplo brža od 1060 3gb,ali meni ne djeluje tako.Ali nije daleko, po meni nekih 70% na 1440p rezoluciji. Ali za točnije mjerenje trebalo bi još igara probati,jer Tomb Raideri ionako preferiraju Amd kartice.
Dobro,možda ovu 6600xt malo koči pci ex x8,a kod mene i činjenica da radi na Pcie Gen.3.0 umjesto Gen 4.0,pa se i tu gubi par frejmova!
4k još nisam probao jer čekam gamepad!

daj ti skrati doživljaje i reci kolko si pljuno za tu plastiku !?
deevzg je offline   Reply With Quote