Tema: Iskon
View Single Post
Staro 31.01.2022., 20:41   #6064
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
upstream atenuacija mi je čudna, vjerojatno ti ju modem loše prikazuje jer nema teorije da je samo 8dB, a da ti je downstream 22.

oni ti dižu marginu i time se spušta brzina. da imaš modem koji bi bio kompatibilan sa dslstatsima, mogao bi si grafat stanje kroz 2-3 dana i vidjeti da li stvarno dolazi do pada signala ili je uzrok nešto drugo.
ako ne pada signal, onda nema smisla da ti margina stoji na 14, kad može stajati na 6.
pucanja veze mogu biti simptom neispravnog modema.
meni je zyxel , kada je cedio, to manifestirao sa 100 pucanja dnevno. kad sam zamijenio modem (za svojeg), odjednom veza stabilna bez pucanja tjednima sa maksimalnom brzinom i minimalnom marginom.

nabavi si fritzbox (npr), i vidiš s njim kako stvari stoje. pokaže ti iskoristivost spektra i ostale stvari koje obični dsl modemi ne prikazuju...

grafovi bi ti trebali izgledati otprilike ovako, ako ima špiceva i rupa, onda je negdje neki k s kabelom.
ovo je situacija slična tvojoj, 23dB atenuacije, ~800m od centrale, nekad bilo 38-40 mbita, pa palo na nestabilnih 30 nakon zadnjeg krpanja kabela i povećanja brzine HT korisnicima.

drago mi je da nisam više na dsl-u...
jp_rv je offline   Reply With Quote