View Single Post
Staro 30.01.2022., 21:11   #5
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
... H procesori imaju viši TDP... drukčije kriterije od tvojih... mogu ti reći da će tijekom drugog mjeseca ove godine na tržište početi stizati laptopi sa novim AMD 6000 procesorima...
Da, onda H definitivno, kriteriji tipa težina i mala dijagonala mi nisu bitni. Samo još - koja je fora kod Intelovih modela kad im na kraju piše taj G7? A ovo da pričekam - možda to i jest najbolja opcija, jer ako ništa drugo, kada dođu novi (što je jako skoro) starima će pasti cijena.

Citiraj:
Autor hash Pregled postova
... Imam 8550U i preko ljeta ako stavim biljeznicu ili nesto preko njega zakuha zacas...
Da, nemam tendenciju stavljati nešto na laptop, za sada, ali kužim to da zathrottlea kad tad.

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
To je definitivno istina, jako puno laptopa ima loše riješeno hlađenje i u biti je potpuno svejedno imaš li unutra i5 ili i7 kad ovaj nakon par sekundi throttla za 30%
Evo primjer cinebench loopa sa notebookchecka...
Crveno, zeleno i crno su identični procesori, katastrofa. Zeleni je čak i7. Jedino HP ima riješeno hlađenje kako treba i proc može normalno disati. Definitivno nešto na što treba obratiti pažnju kad se kupuje.
Iskreno, ne uspijem skužiti što predstavlja graf sa slike - da li je to neka frekvencija ili što?

Po vama, koje marke laptopa imaju najbolje riješeno hlađenje? Da li je to HP i Lenovo ili nešto sedmo?
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote