Ovaj dio sa grijanjem zimi i benzincem mi je jedan od glavnih razloga za ne uzet dizla. Auto se ugrije i počne puhat toplo nakon 1-2km, što mi je taman kad ulazim na obilaznicu na putu do posla. Jedno vrijeme sam gledao 2.0 TDI ali sam brzo odustao i uzeo O3 vRS 2.0 TSI. Iskreno, potrošnja nije baš zanemariva, iako je meni u zadnjih par mjeseci dosta skočio prosjek, a imam osjećaj da se jednako vozim... Ovo mi je druga zima s autom, ali sam prvu gotovo cijelu proveo u eco modu (manje više slučajno, a pošto sam prije vozio sve neke slabe aute, nisam primjetio da joj fali snage iako u eco modu vozi s nekih pola "konja" - kad se stisne gas do poda uvijek je na raspolaganju svih 220KS pa pretjecanja nisu problem). Meni je commute 17km u jednom smjeru po obilaznici uglavnom, prosjek kad stignem u firmu mi bude oko 85km/h i 9-9.5l potrošnje jer se po autoputu vozim oko 160. Do prije par mjeseci mi je prosjek bio cijelu litru manji, vidjet ću kad zatopli hoće li se vratiti na te brojke. Uz vožnju obilaznicom do posla, često idem do Zadra autoputom, grad i stani kreni mi čini manje od 10% pređenih kilometara.
Za moje potrebe i način vožnje bi pametna odluka bila 2.0 TDI, ali kad je srce htjelo TSI