Stigli atmos zvučnici (4 x Arendal 1961) i Rotel!
Kutija od rotela je bila 43.5kg, solidno me izmrcvarilo dok sam nosio, a džubre samo ima preko 36kg.
Kanalice sam odabrao najmanje što sam mogao a da mi stane kroz njih 2 zvučnička kabela koja sam kupio za atmos, i stavio ih tik do stropa.
Ne kuže se previše ali jednostavno ih ne volim, općenito sam alergičan na kanalice

Ali se neće vidjeti uopće kad odradimo obradu i spuštanje stropa.
Napravio sam nanovo kalibraciju i stvarno sam oduševljen sa zvukom.
Ovaj atmos nema veze sa onim atmosom što sam prije imao.
Neko vrijeme sam imao atmos "enabled" šemu, gdje sam na prednja 2 towera stavio upfiring zvučnike, i to je bilo ok-iš ali ukratko (i iskreno) - to je bila kita u odnosu na ovo, nakon toga sam ih postavio kao height zvučnike i to je bilo bolje od upfiring opcije, ali i dalje kita u odnosu na 4 zvučnika postavljena direktno na strop.
Atmos zvučnike sam postavio točno pod 45 stupnjeva i stražnje i prednje u odnosu na poziciju odakle se gleda/sluša, ali ono - u stupanj i milimetar sam sve odradio po atmos specifikacijama.
Rotel mi goni 5 glavnih zvučinka a Marantz samo 4 atmosa.
Arendal 1723 S monitori su prodisali punim plućima i razlika u zvuku je očigledna.
Nemam namjere pisati sve žive fensi izraze u stilu da je stage širi i sl., jednostavno ću reći da je zvuk par klasa iznad.
Kad se pređe neka granica u kvaliteti pojačala, vjerujem da sve više manje bude slično i da su razlike u nijansama, ali kad se napravi skok sa mid range AV receivera na high end power amp - ne moraš se misliti i brinuti da li ćeš stvarno čuti razliku.
Sad mi je još preostalo zamjeniti ova 2 "stara" surround zvučnika sa surroundima iz Arendala i tu je gotova priča s nabavkom opreme.
Kroz godinu-dvije ću vjerojatno preći na AV procesor umjesto receivera, te dodati još jedan 4 kanalni power amp da goni atmos zvučnike, a do tad sam zadovoljan sa ovim receiverom.
Nakon postavljana surround zvučnika ide preuređenje prostorije i to je to