Citiraj:
Autor Hamm
Fakat ne znam tko bi trebao biti toliko lud uzeti dizela za kratke relacije. To je uništavanje automobila i u potpunosti pogrešno korištenje.
|
Svakako je najgori moguci izbor. Meni su uvalili sluzbenu O3 VRS dizlo. Krasan auto, ali promasen motor za to sto je meni trebalo.
Nazalost, auti se ne biraju po profilu voznje nego:
- pretpostavlja se apriori da diesel manje trosi (5l u gradu

)
- kupit cu auto kakav mi ne treba jer lakse cu ga kasnije prodat
...i zato je ujutro grad zakrcen golfovima 1.6 koji voze 8 km do radnog mjesta.
Nakon sto sam na temelju vlastitog iskustva privatno kupio benzinca, u HR je bilo opcenarodno cudjenje jer eto zasto pobogu kad diesel manje trosi.
Turbobenzinac + Automatik su me odlicno sluzili i u gradu i na autoputu (odvezao Stuttgart - Samobor s 5.5 l prosjekom, tako da moze biti i stedljiv i dobro motoriziran). Moram neki post-mortem napisati za svog ex-SEATa (prodan).
Citiraj:
Autor buljo
Jutra u minusima, auto radi ispred vrtica 3-4 min pod cokom, kasnije se ugasi a nije se zagrijao i jos jedna kraca ruta. To je ak pricamo iskljucivo i samo o takvoj ruti.
Takav rezim ne bu ni dizelu dao 7L, drugo je ako ima jos voznji osim ovog navedenog al samo taj rezim…
|
Moja ruta je bila 4 km do vrtica, ugasiti auto. 4 km nazad kuci. Nije ista kao kod kolege, to moze samo da vozimo u konvoju

.
Najveca razlika mi je bila = toplo u benzincu nakon 1 km, toplo u dieselu tek kad sam se vratio kuci

.