Citiraj:
Autor OuttaControl
A ti kao radio u toj struci pa znaš
|
Da.
Citiraj:
U izradu hardwarea ne ulazim, sa svojim realmeom sam više nego zadovoljan, a neznam jesi ti ikad cuo za firmicu Foxconn, koja radi mobitele za apple (iphone), google (pixel), huawei, xiaomi, nokiu, oppo, vivo, one plus, realme i tako dalje, tako da ako ce i pei radit mobitel, foxconn ce mu ga radit ko sto radi (gotovo) svima.
|
Foxconn je davno prestao biti proizvođač za većinu tih nabrojanih, sad su to Wingtech, Huaqin, Longcheer, Chino-E, Tinno i još par drugih manjih... očito ne pratiš.
To je sve nebitno tko će proizvodit, i dalje je potreban ogromni kapital da bi se proizvod plasirao na tržište, pogotovo zahtjevno kao EU.
Ponavljam, najveći igrači su ispali iz utrke radi toga i ne mogu pratiti ovih par najvećih.
Citiraj:
Problem svih kineza je software, i glupe managerske odluke kako mobitel treba raditi.
|
I pošto taj problem ne mogu riješiti velike kompanije s ogromnim resursima i ljudstvom, to će riješit jedan tip koji nema firmu, prebijene pare niti jednog zaposlenog?
O čemu točno pričaš, ne kužim?
Citiraj:
Pei je otišao iz One Plusa jer se nije slagao sa smijerom u kojem ide. A pošto je glavni zaslužni za originalne One Pluseve, rekao bih da čovjek zna što entuzijasti žele.
|
Mi ne znamo zašto je on otišao niti je bitno, možda je hvatao čistačice za dupe, i nije on glavni zasluženi za OnePlus nego je najpoznatiji jer je bio jedan od predstavnika brenda pa je logično da si samo za njega čuo.
Iako je zapravo Pete Lau puno bitniji od njega i pravi pokretač brenda te je kao bivši zaposlenik iskoristio Oppovu infrastrukturu za proizvodnju OP-a.
Tim Cook je glavni u Appleu pa da sutra ode iz njega jedino što bi on mogao prodavati su metle i lopate, jer nije Tim Cook taj koji razvija proizvod, nego stručnjaci koje ne vidiš i koji imaju para koliko žele za R&D.
Citiraj:
Tako je tip ce vjerojatno za mobitel napravit Croudfunding kampanju, koju cu ja prvi podržati na neviđeno, jer imam dobru nadu da će uzeti neki foxconn mobitel, i nakeljit na njega čisti stabilni android sa minimalnim modifikacijama (što je jeftinije btw) i tako zapravo napraviti dobar mobitel. Najveca boljka tog mobitela ce biti kamera.
|
Carl Pei neće proizvodit nikakve mobitele, niti je to ikada rekao, niti je to moguće radit sa crowdfunding kampanjama...
Globalna proizvodnja zahtjeva ogromne resurse u startu, a da ne pričam nakon isporuke, kad treba ponudit after sale podršku.
Završilo je vrijeme koje je bilo prije 10 godina kad je OnePlus startao, prodavao samo online i polako razvijao brend... od tog vremena se puno toga promjenilo.
Dotični lik se eventualno može uvalit negdje u veću kompaniju, radit za plaću i probat ponudit neke svoje ideje ako ih uopće više ima.
Tržište se svelo na 4-5 najvećih proizvođača, pametnom dosta u kojem to smjeru ide.