Citiraj:
Autor Pupo
Odlično, tnx.
Kako najlakše riješiti "leđa" u domaćoj radinosti? I kako/što uopće naručujem? Onaj tanki prešani papir? Neznam mu ime.
|
Ako ti leda ormara nisu na vanjskom zidu, mozes staviti leda na element, u protivnom je bolje da imas "zub" zrak struji i puno teze da ce se stvoriti hladni mostovi. Doci ce netko i rec imam fasada, odlicno topal zrak ce doc prije s vanjske nego s unutarnje strane.
DIY opcija ti je iveral nesto duzi od komada koji treba "Nut/zub" i 2 stege. Najcesce su rucne pile s odmakom 75-80mm i debljina im je 2,2mm. Nut/zub u vecini slucajeva bude od ruba 20mm do 17mm. Veci cnc strojeva i veci stoalrski alati imaju pile koje su 3,2mm i oni to iz jednog prolaza rijese, posto imate vjerovatno rucne cirkualre moras na dva puta. Sto ce reci...
20mm (krajnji rez) + 80mm od ruba podnozja do lista pile. Stavis letvu na 100mm stegnes stegama, dubina ti netreba biti veca od 10mm povuces rec. Pomaknes vodilicu za punih 1mm ili si zaljepis komad platike u debljini 1mm na podnozje povuces drugi put bez da si mrdnio vodilicu i imas rijesenje.
Tko ima volje i zelje za kasnije moze si sloziti nesto kao ovo
https://www.youtube.com/watch?v=d81qIn-oT2o
Citiraj:
Autor domina
ja sam od osb ploče složio tablu za košarku, pofarbo ju 3x nekim malo boljim lakom. Stalno je na kiši, sad će bit 6 godina. Još se drži dosta dobro. Moja procjena da će izdržat 10 godina bez dodatne zaštite.
|
Durat ce zato sto je okomito pa se voda sljeva dolje, da je nesto vodoravno druga prica.
Citiraj:
Autor OuttaControl
Treba mi neka ideja, imam neku "šupu" amo tako nazvat, na kojoj su bila vrata od punog drveta. Materi su bila ruzna pa je od meštra trazila da tu montiraju stara sobna vrata koja smo bacali zbog renovacije.
Naravno ta sobna vrata su od iverice koja se istopila na kiši i umalo su pala na dijete od 2 godine.
Treba mi ideja za najjeftiniju zamjenu za ta vrata, može i komad plastike ako ima tako velik(1.9m visok, cca 80cm široko) samo da je postojano na kiši i na suncu. zavidat ću ga sa najobičnijim šarnirima i zakačit kukom.
|
Kupi 3 palete ili vidi negdje neko skladiste, skaldistaru za gablec i vozi kuc.
https://www.easypalletideas.com/door...ut-of-pallets/
Lak za camce na kraju i to je plafon 200kn