Citiraj:
Autor Zero Cool ZG
Vidim da i DS218 podržava snapshote i btrfs.
Uglavnom nisam ni sam pametan, da sam jedini korisnik koristio bih OpenVPN, ali pošto bi i drugi ukućani koristili NAS bojim se da bi im to bila prevelika tlaka.
Ako se koristi VPN, pretpostavljam da se isti mora upaliti kod svakog backupa ili prebacivanja fotki s mobitela?
Druga opcija mi je komplicirana i iziskuje vrijeme kojeg nemam, ali mi se čini da bi ukućanima bilo jednostavnije za korištenje :-). Također za ovu opciju bih morao kupiti i router, jer mi telekom na postojeći redovite ubacuje nove konfiguracije i resetira moje postavke.
|
Provjeri ovo za DS218 (usporedi web i datasheet), mislim da smo Lewis i ja nedavno bas u ovoj temi pricali o tome - mislim da su im specifikacije "krive", negdje navode jedan, a drugdje drugi podatak.
Ista stvar kod mene s familijom (zele jednostavnost), plus ja ne mogu na poslovne laptope instalirati/koristiti vpn pa sam i tu limitiran na web pristup. Ugl imam nas nekih 2-3mj i dosta sam gnjavio ekipu u ovoj temi pa baci oko na moje postove.
Neku privatnu vezu moras imati ako zelis pristup nas-u bilo za backup, file transfer i sl.
Prouci drugu opciju, nije tako tesko i jednom kada to sredis miran si i nema vise cackanja. Provjeri i da te isp nije stavio iza cgnat-a - moras imati public ip inace je situacija sa pristupom nas-u puno zamrsenija. Ja sam doslovno cekao da me isp makne iz cgnat-a da bi peglao karticu.
Mislim da ti ruter tu ne igra nikakvu ulogu sve dok imas public ip i mogucnost forwardiranja portova (web, dsm ili vpn portovi, ovisi za koje rjesenje se odlucis, nesto moras otvoriti prema netu). Takodjer, ako ides na vpn ili web rjesenje, trebas i neki ddns rijesiti.