View Single Post
Staro 26.01.2022., 22:16   #1523
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Datum registracije: Aug 2017
Citiraj:
Autor VirMan Pregled postova
Pozz ekipo, novi sam tu ali čitam o 5G iskustvima pa da se malo ubacim...
Riječani, lokacija i brzina/ping koji dobivate na A1 5G intenetu u razna doba dana?
Meni je recimo ujutro cca 150/110 i 13ms, popodne cca 130/100 13-14ms i navečer jedva jedvice 110/70 sa 14ms pinga. Lokacija, Potok. Antena je vani na prozoru i ima full signal u plavoj boji - tehničar objasnio da je to 5G...

U postavkama konekcije vidim da mi piše NSA mod rada i kad prebacim na standalone se uopće ne spaja.

p.s. kad mjerim mobitelom ako stavim ruku van kroz prozor bez problema opalim cca 800mbps i 8-9ms pinga, a u stanu pred kompom cca 300 sa opet cca 8-9ms pinga
Imaš tako dobru lokaciji za gigabitne brzine a uzmeš tarifu koja ima ograničenje na 200Mbps max DL. Al ok očito je 1TB prometa presudan kod tebe a DL do 200Mbps je ok. Dosad po pisanju forumaša baš nitko nije prezadovoljan sa DL na 5G internetu od A1 ali takva je tarifa sa ograničenjem za DL jedina prednost 1TB prometa. Gledajući par godina unatrag najbolja solucija oprema u vlastitoj režiji, a tarifa i operatear izabereš ovisno o lokaciji i dostupnosti brzina na njoj. Za tebe bi bilo idealno ZTE MC 801A i Savršena tarifa od A1. Naravno router kupiš i miran si cca 6 narednih godina možda i više.... Samo mijenjaš operatere ovisno o ponudi i brzinama.
Nikox je offline   Reply With Quote